Soorten zonnepanelen

Bij zonnepanelen aanschaffen komt veel kijken. Zo moet u weten wat de kosten van zonnepanelen zijn en hoeveel zonnepanelen nodig zijn, maar maakt u ook een keuze uit het soort zonnepanelen. De beste zonnepanelen zijn die met het hoogste rendement en de langste levensduur. Er zijn twee soorten zonnepanelen:

Fotovoltaïsche panelen

Deze panelen zetten het ligt dat op de panelen schijnt, om naar elektriciteit. Dit omzetten gebeurt middels een omvormer. Er zijn drie fotovoltaïsche zonnepanelen te onderscheiden:

Thermische zonnepanelen

De warmte die de zon afgeeft, wordt overgezet op een vloeistof. Deze soorten zonnepanelen zijn geschikt voor het opwarmen van water, zoals het warm water om te douchen of de verwarming van een zwembad. Door een zonneboiler te plaatsen, kunt u uw eigen warm water creëren.

Veel soorten en maten

Behalve het soort zonnepanelen, zijn er verschillende fabrikanten, verschillende maten én verschillende installateurs. Daarnaast zijn de ligging, de helling en de omgeving van de zonnepanelen van belang. Lees meer informatie over de beste plek voor zonnepanelen en waarop u moet letten bij het kiezen van de juiste leverancier voor zonnepanelen. U vindt er ook meer informatie over de terugverdientijd van zonnepanelen. Wilt u meer weten over zonnepanelen? Lees dan meer over de voordelen van zonnepanelen.

Terug naar de pagina over zonnepanelen

Copyright © 2023 Energieleveranciers.be Naar boven