Zonnepanelen kopen: dit moet u weten

Zonnepanelen kopen zorgt ervoor dat u uw eigen groene energie kunt opwekken. Behalve dat u weet waar uw energie vandaan komt, zorgt zonne-energie ook voor een lagere energierekening. Bij het aanschaffen van zonnepanelen komen er veel dingen om de hoek kijken. Wat is de terugverdientijd bijvoorbeeld? Wat kosten zonnepanelen? En wat zijn de voordelen van zonnepanelen kopen? Op deze pagina vindt u de informatie die u zoekt. Mocht u meer informatie willen ontvangen, neem dan contact met ons op.

Soorten zonnepanelen

Er zijn twee soorten zonnepanelen, namelijk fotovoltaïsche en thermische zonnepanelen. Fotovoltaïsche zonnepanelen zijn de panelen die gebruikt worden om energie op te wekken. Deze panelen zijn onder te verdelen in drie soorten. Thermische zonnepanelen zijn bedoeld om water op te warmen, voor bijvoorbeeld een douche of zwembad. Lees meer over de soorten zonnepanelen.

Zonnepanelen prijs

De kosten van zonnepanelen zijn moeilijk vast te stellen door het grote aantal installateurs en de vele soorten panelen en kwaliteitsverschillen. Bovendien heeft iedereen een ander huis en verschilt de gezinssamenstelling. Lees meer over de zonnepanelen prijs.

Terugverdientijd zonnepanelen

De terugverdientijd van zonnepanelen verschilt per situatie. De terugverdientijd hangt af van het soort installatie dat u gekozen heeft, de kwaliteit van de zonnepanelen, de hoeveelheid energie die uw panelen opwekken en het aantal zonnepanelen waarvoor u gekozen heeft. Bekijk meer informatie over de terugverdientijd zonnepanelen.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen kopen zorgt voor een lagere energierekening en draagt bij aan een reductie van CO2. Er zijn echter nog genoeg andere voordelen van zonnepanelen te benoemen. Lees meer voordelen van zonnepanelen of bekijk ons blog over zonnepanelen.

Zonneboiler kopen

Met een zonneboiler en bijbehorende panelen voor op het dak kunt u uw eigen water opwarmen voor bijvoorbeeld het douchen of een zwembad. Lees meer over een zonneboiler kopen.

Copyright © 2024 Energieleveranciers.be Naar boven