Energieleveranciers vergelijken

  • Bespaar en verlaag uw energiefactuur
  • Laagste prijsgarantie
  • Goedkoper dan groepsaankopen
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
svg
Elektriciteit ???
Gas ???

Alles wat u moet weten over zonnepanelen

Zonnepanelen kopen zorgt ervoor dat u uw eigen groene energie kunt opwekken. Behalve dat u weet waar uw energie vandaan komt, zorgt zonne-energie ook voor een lagere energierekening. Bij het aanschaffen van zonnepanelen komen er veel dingen om de hoek kijken. Wat is de terugverdientijd bijvoorbeeld? Wat kosten zonnepanelen? En wat zijn de voordelen van zonnepanelen kopen? Op deze pagina vindt u de informatie die u zoekt. Mocht u meer informatie willen ontvangen, neem dan contact met ons op.


Alles wat u moet weten over zonnepanelen

Welke soorten zonnepanelen zijn er? Wat is de terugverdientijd precies? En hoe zit het met een zonneboiler? Bekijk hieronder meer informatie over zonnepanelen.

In Vlaanderen wisselen jaarlijks al meer dan 200.000 huishoudens van energieleverancier. Daarmee bespaart één huishouden gemiddeld € 292,-

Soorten zonnepanelen

Er zijn twee soorten zonnepanelen, namelijk fotovoltaïsche en thermische zonnepanelen. Fotovoltaïsche zonnepanelen zijn de panelen die gebruikt worden om energie op te wekken. Deze panelen zijn onder te verdelen in drie soorten. Thermische zonnepanelen zijn bedoeld om water op te warmen, voor bijvoorbeeld een douche of zwembad. Lees meer over de soorten zonnepanelen.

Zonnepanelen prijs

De kosten van zonnepanelen zijn moeilijk vast te stellen door het grote aantal installateurs en de vele soorten panelen en kwaliteitsverschillen. Bovendien heeft iedereen een ander huis en verschilt de gezinssamenstelling. Lees meer over de zonnepanelen prijs.

Terugverdientijd zonnepanelen

De terugverdientijd van zonnepanelen verschilt per situatie. De terugverdientijd hangt af van het soort installatie dat u gekozen heeft, de kwaliteit van de zonnepanelen, de hoeveelheid energie die uw panelen opwekken en het aantal zonnepanelen waarvoor u gekozen heeft. Bekijk meer informatie over de terugverdientijd zonnepanelen.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen kopen zorgt voor een lagere energierekening en draagt bij aan een reductie van CO2. Er zijn echter nog genoeg andere voordelen van zonnepanelen te benoemen. Lees meer voordelen van zonnepanelen of bekijk ons blog over zonnepanelen.

Zonneboiler kopen

Met een zonneboiler en bijbehorende panelen voor op het dak kunt u uw eigen water opwarmen voor bijvoorbeeld het douchen of een zwembad. Lees meer over een zonneboiler kopen.

Beste overstapmoment met zonnepanelen

Wanneer u overstapt naar een andere energieleverancier en u zonnepanelen heeft, loont het te kijken naar de beste overstaptijd. U kunt het beste een heel jaar volmaken bij dezelfde energieleverancier. Stapt u eerder over, bijvoorbeeld na een half jaar en in de winter? Dan loopt u kans dat u moet bijbetalen. U betaalt elke maand een vast bedrag voor energie. In de winter verbruikt u meer energie dan dat uw panelen opleveren, waardoor u een aantal maanden minder betaalt dan wat u daadwerkelijk verbruikt. In de zomer wordt dit normaal gesproken rechtgetrokken. Echter, wanneer u halverwege het jaar in de winter stopt, moet u waarschijnlijk veel bijbetalen doordat u een aantal maanden meer stroom heeft afgenomen dan waardoor u betaald heeft.

Bovendien betaalt u een vast bedrag per jaar voor de levering van elektriciteit wanneer uw zonnepanelen terugleveren aan het net, dat heet het het prosumententarief. Helaas heeft de overheid bepaald dat dit zogenaamde prosumententarief onafhankelijk is van het aantal kWh dat u opwekt. In plaats daarvan wordt er gekeken naar het vermogen van uw installatie

Hierbij een rekenvoorbeeld voor Antwerpen:
Een zonnepanelen installatie van 10 kW in Antwerpen (IMEA) : 10 kW x 85,35 euro = 853,50 euro (incl. btw).
Dat is een extra maandbedrag van €71,12 per maand bovenop de normale energiekosten. Lees meer over de kosten narekenen van uw netbeheerder.

Energie vergelijken?

Zonnepanelen nemen vereist veel inspanning, maar levert uiteindelijk een aanzienlijke besparing op. Weet u nog niet zeker of u zonnepanelen wilt aanschaffen? Dan kunt u toch alvast een besparing opleveren door energie te vergelijken.

Start met energie vergelijken

Copyright © 2023 Energieleveranciers.be Naar boven