Goedkoopste energieleverancier

 • Bespaar en verlaag uw energiefactuur
 • Laagste prijsgarantie
 • Goedkoper dan groepsaankopen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
svg
Postcode
kWh Enkel dag
kWh Dag
kWh Nacht
kWh Excl Nacht
kWh m3 Gas
Meter type Selecteer uw type meter: enkel dag, dag & nacht, dag & exclusief nacht of dag & nacht & exclusief nachttarief.
Zonnepanelen? Heeft u zonnepanelen? Klik de knop voor een vergelijking incl. alle kosten voor teruglevering (prosumententarief).
Uw vermogen Geef hier het vermogen in van uw omvormer(s) in kW (bijv 5.5 kW). De kosten per jaar vindt u terug onder details bij Nettarieven -> Prosumententarief. kVA
Uw teruglevering Injectie is de kWh die u terugsteekt op het net, omdat u ze zelf niet direct kan verbruiken. Voor deze overtollige energie zal u een terugleververgoeding krijgen, het injectietarief.
Injectie Injectie dag kWh
Injectie nacht kWh

Goedkoopste energie | Vergelijk alle energieleveranciers

De goedkoopste energieleveranciers is die ene aanbieder die u de laagste totaalprijs kan aanbieden voor uw persoonlijke situatie. De totaalprijs voor energie bestaat uit alle eenheidsprijzen van in kilowattuur (kWh), distributienettarieven en taksen. Zoekt u de goedkoopste energieleverancier en wilt u besparen op uw energierekening? Maak dan eenvoudig een vergelijking met uw postcode en vind de goedkoopste elektriciteit en gas met onze laagste prijsgarantie.


De goedkoopste elektriciteitsleverancier vinden

Wist u dat meer dan een half miljoen gezinnen jaarlijks zoeken welke energieleveranciers goedkoopste aanbiedingen hebben? Zij gaan actief op zoek naar de goedkoopste elektriciteitsleverancier omdat zij simpelweg de goedkoopste elektriciteit willen hebben. Velen zijn u op deze manier voorgegaan op Energieleveranciers.be. Want wij maken het onze missie om het voor u zo eenvoudig mogelijk te maken de goedkoopste energieleverancier in uw regio te vinden. Ook u kunt energieprijzen vergelijken en direct overstappen naar een goedkope energieleverancier.

Of u nu de duurste of goedkoopste elektriciteit en gas neemt, elektrische apparaten werken overal even goed ongeacht de leverancier. En de verwarming in uw woning verwarmt niet beter met gas van een duurdere leverancier. Dus waarom zou u een hogere prijs betalen voor dezelfde energie? Met Energieleveranciers.be kunt u energieleveranciers vergelijken en zo overstappen naar de goedkoopste optie.

Waarom zoeken naar de goedkoopste energieleverancier met Energieleveranciers.be?

Energievergelijker Energieleveranciers.be heeft verschillende voordelen ten opzichte van het afsluiten van een energiecontract bij een energieleverancier zelf:

 • u ziet één totaalprijs met alle kosten inbegrepen, van wettelijke heffingen tot kortingen. Zo weet u precies wat u kwijt bent;
 • de prijzen die op de website van Energieleveranciers.be staan, zijn vaak goedkoper dan de prijzen op de website van de leverancier zelf. Er is namelijk geen concurrentie op de website van de leverancier, waardoor deze zijn eigen prijs kan vragen;
 • u kunt profiteren van kortingen. Energieleveranciers willen namelijk graag vertegenwoordigd worden op een energievergelijker, omdat daar veel klanten te vinden zijn. Daar hebben ze graag kortingsprijzen voor over. Van deze concurrentiestrijd kunt u als consument dus mooi profiteren;
 • u krijgt een waarschuwing als uw energiecontract bijna afloopt. Dat betekent dat uw contract nooit overgaat in een duurder contract als u op tijd handelt. Een aantal energieleveranciers biedt namelijk nadat u één jaar korting heeft ontvangen, de reguliere prijs aan waardoor u ineens veel meer gaat betalen. Opnieuw overstappen zorgt ervoor dat u opnieuw van een interessante korting kunt profiteren;
 • wij maken de vergelijking voor u, daarvoor hoeft u niet zelf alle energieleveranciers af te gaan;
 • de resultaten passen bij uw situatie. U vult uw gegevens en in weet precies wat u zelf gaat betalen, wanneer u uw huidige energieverbruik heeft ingevoerd;
 • overstappen is snel en makkelijk. Heeft u uw energiefactuur bij de hand? Dan kunt u overstappen in vijf minuten.

Waarom overstappen van energieleverancier?

Het antwoord is eenvoudig, ook al is de manier waarop de prijs van energie bepaald wordt ingewikkeld door de vele bijdrages, taksen, distributie en transportkosten. Kiezen voor de goedkoopste elektriciteitsleverancier is daarbij logisch, omdat de verbruikswijze overal hetzelfde is.

Is overstappen moeilijk?

Het uitzoeken van de goedkoopste elektriciteit en gas kan heel wat tijd in beslag nemen. Er zijn in België namelijk meer dan 70 verschillende energieproducten van leveranciers waaruit u kunt kiezen. Maar gelukkig hoeft u niet meer eerst bij alle leveranciers de prijzen op te vragen om de goedkoopste energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Dit hebben wij namelijk al voor u gedaan.

 • Overstappen is snel: Overstappen kost niet veel tijd. Heeft u uw factuur bij de hand? Dan bent u binnen 5 minuten overgestapt.
 • Overstappen is makkelijk: U vult namelijk uw gegevens in en kunt direct vanuit onze vergelijker overstappen naar de energieleverancier die bij uw situatie past.

De juiste manier om energie te vergelijken

U bent niet alleen in uw zoektocht naar de goedkoopste energieleverancier. Honderdduizenden inwoners van België hebben via onze website de goedkoopste elektriciteit en gas kunnen vinden. Het vinden van de laagste prijs om optimaal te besparen is niet altijd even gemakkelijk. Door uw gegevens in te vullen in onze vergelijker en de prijzen van de energieleveranciers naast elkaar te zetten, kunt u zien hoeveel u gaat betalen voor uw energie. Doordat alle kosten zijn inbegrepen ziet u in één overzicht wat de goedkoopste elektriciteitsleverancier is voor stroom en eventueel ook gas.

Goedkope elektriciteit en aardgas

Met energie vergelijken kunt u gemiddeld tot wel €314 per jaar besparen. Steeds meer mensen willen niet meer teveel betalen voor energie en zoeken daarom de goedkoopste elektriciteit en gas. Een prijsvergelijking maakt u eenvoudig op deze website waar u de mogelijkheid hebt om snel alle bestaande energieleveranciers te vergelijken in België. Sinds het vrijgeven van de energiemarkt door de overheid kunt nu u optimaal profiteren van de concurrentie.

Ook overstappen?

Wilt u ook in vijf minuten tijd honderden euro’s besparen op uw jaarlijkse energieverbruik? Start dan met energie vergelijken!

Energie vergelijken

Copyright © 2024 Energieleveranciers.be Naar boven