Voordelen van zonnepanelen

Voordelen van zonnepanelen

Het is goed voor uw portemonnee en reduceert uw CO2-uitstoot. Er zijn genoeg voordelen van zonnepanelen te noemen. We hebben ze voor u op een rijtje gezet.

U bespaart op uw energierekening

De stroom die u zelf opwekt, wordt afgetrokken van uw energiefactuur. Dat heet salderen. U hoeft daardoor minder aan stroomkosten te betalen.

Het is beter voor het milieu

De CO2-uitstoot wordt verminderd doordat u enkel groene stroom opwekt.

U weet waar uw stroom vandaan komt

Geen kolencentrales, wel de zon in uw eigen achtertuin. Twee mooie voordelen van zonnepanelen.

Zonnepanelen hebben een lange levensduur

De aanschafkosten van zonnepanelen zijn hoog, maar ze gaan gemiddeld 25 jaar mee. De totaalkosten van elektriciteit voor datzelfde aantal jaar zal echter fors hoger liggen. Zeker wanneer de terugverdientijd voorbij is en u behalve het prosumententarief, geen kosten meer hebt is dit fijn.

Er zijn lage onderhoudskosten

Het is het beste om uw zonnepanelen twee tot vier keer per jaar op vuil te controleren. De panelen schoonmaken met een spons en lauw water of zachte borstel zorgt ervoor dat uw zonnepanelen weer optimaal gaan presteren. Zonnepanelen schoonmaken betekent een hoger rendement.

Geen wisselende prijzen

Wanneer u met zonnepanelen uw eigen energie opwekt, betaalt u minder energiekosten aan uw energieleverancier. Voor elke kWh die u zelf opwekt, hoeft u immers niet meer te betalen aan uw energieleverancier (btw en overige bijdragen daargelaten). Dat betekent dat wanneer de energieprijzen omhoog gaan bij een variabel contract, u daar weinig van zult merken. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Energieprijzen worden hoger

Energieprijzen zijn de afgelopen tijd alleen maar gestegen, dus zonnepanelen op uw dak leggen loont des te meer.

Uw woning stijgt in waarde

Met zonnepanelen op het dak voldoet uw woning namelijk aan hogere eisen in de woningmarkt. Uw huis wordt duurzamer en krijgt een hoger energielabel. Daarnaast zorgen zonnepanelen voor lagere maandlasten. Dit alles zal uw woning aantrekkelijker maken. Wilt u uw zonnepanelen meeverhuizen naar uw nieuwe woning? Dat kan. De huidige zonnepanelen kunnen op uw nieuwe dak geïnstalleerd worden.

Meer voordelen lezen? Bekijk ons blog over zonnepanelen.

Keer terug naar de pagina over zonnepanelen

Copyright © 2024 Energieleveranciers.be Naar boven