ENGIE

Energieleverancier ENGIE levert een energiemix van hernieuwbare energie, fossiele brandstoffen en kernenergie. De groene energie is 100% en wordt in België opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen: biomassa, wind, water en zon. Het energiebedrijf levert en produceert naar eigen zeggen energie tegen concurrerende prijzen. Daarnaast staat het bedrijf in voor een stabiele elektriciteitsproductie, of dat nu de zon schijnt of het mistig is en regent. Een ENGIE contract kunt u bij Energieleveranciers.be afsluiten.

ENGIE en ontwikkeling

Naast energie leveren, ontwikkelt Engie ook bedrijfsactiviteiten die als doel hebben de duurzame energie te stimuleren. Zo ontwikkelt ENGIE vernieuwende oplossingen voor particulieren, bedrijven en gemeente op het gebied van hernieuwbare energie, vloeibaar aardgas, energie-efficiëntie en digitale technologieën. Het werkt aan een verwantwoord groeimodel waarin de CO2-uitstoot zoveel mogelijk wordt beperkt. De leverancier noemt zichzelf de grootste groenestroomproducent van België en heeft broeikasemissies die tot de laagste van Europa behoren.

Het bedrijf

ENGIE is opgericht in 1905 en telt in België 18.000 medewerkers die als doel hebben bedrijven, gemeenschappen en particulieren aangepaste energieoplossingen aan te bieden. ENGIE is onderdeel van de ENGIE groep en bestaat uit dochterbedrijven Electrabel, Cofely Services, Cofely Axima, Cofely Fabricom, Tractebel Engineering en het onderzoekscentrum Laborelec. Wereldwijd heeft het bedrijf 152.9000 medewerkers.

Strijd tegen energiearmoede

De energiearmoede blijft toenemen in België. ENGIE probeert klanten die problemen hebben met het betalen van de energierekening, te helpen door middel van samenwerking met maatschappelijk werkers en buurthuizen die de klanten begeleiden. Ook helpen zij door de klanten van nuttige informatie te voorzien en ontwikkelen ze oplossingen voor het beheer van het energiebudget. Daarnaast steunt het bedrijf het Belgisch Platform tegen Energiearmoede.

ENGIE en sponsoring

Energieleverancier ENGIE steunt sociale projecten op het gebied van sport, solidariteit, milieu en cultuur. Zo wil ENGIE de integratie van jongeren in moeilijkheden bevorderen en hulp verlenen aan maatschappelijk uitgesloten kinderen en jongeren.

Contactgegevens ENGIE

Telefoon
078-353333
Bereikbaarheid
Ma/vrij 08.00 – 20.00 uur en za van 09.00 – 13.00 uur
Email

Tarieven vergelijken

Bekijk hier de beste aanbiedingen van deze leverancier. U kunt ook van alle energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en maak een vergelijking en begin met besparen op uw factuur.

Copyright © 2024 Energieleveranciers.be Naar boven