Energie vergelijken

 • Bespaar en verlaag uw energiefactuur
 • Laagste prijsgarantie
 • Goedkoper dan groepsaankopen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
svg
Postcode
kWh Enkel dag
kWh Dag
kWh Nacht
kWh Excl Nacht
kWh m3 Gas
Meter type Selecteer uw type meter: enkel dag, dag & nacht, dag & exclusief nacht of dag & nacht & exclusief nachttarief.
Zonnepanelen? Heeft u zonnepanelen? Klik de knop voor een vergelijking incl. alle kosten voor teruglevering (prosumententarief).
Uw vermogen Geef hier het vermogen in van uw omvormer(s) in kW (bijv 5.5 kW). De kosten per jaar vindt u terug onder details bij Nettarieven -> Prosumententarief. kVA
Uw teruglevering Injectie is de kWh die u terugsteekt op het net, omdat u ze zelf niet direct kan verbruiken. Voor deze overtollige energie zal u een terugleververgoeding krijgen, het injectietarief.
Injectie Injectie dag kWh
Injectie nacht kWh

Energie vergelijken

Prijzen van energie vergelijken is eenvoudig met de energievergelijker van Energieleveranciers.be. Overweegt u ook energie te vergelijken? U vult uw gegevens in en krijgt meteen de goedkoopste energieleverancier te zien in uw regio. Vergelijk energie en bespaar tot € 300,- per jaar.

 • Onze exclusieve aanbiedingen zijn uitsluitend via onze website beschikbaar. Deze vindt u niet direct op de website van de energieleverancier.
 • Energie vergelijken op Energieleveranciers.be is 100 % betrouwbaar dankzij de wettelijke bedenktijd van 14 dagen.
 • U ziet een compleet overzicht. We maken namelijk geen onderscheid in aanbiedingen en laten u alle relevante aanbiedingen voor uw situatie zien.

Waarom energie vergelijken?

Met energie vergelijken kunt u jaarlijks tot honderden euro’s per jaar besparen, vooral wanneer u elk jaar opnieuw overstapt. Veel energieleveranciers geven namelijk korting op energie wanneer u met hen in zee gaat. Dit contract wordt vervolgens stilzwijgend omgezet in een variabel contract, waarbij u hoogstwaarschijnlijk een hogere prijs gaat betalen. Elk jaar overstappen naar een kortingscontract kan het meest besparen. Let wel op de kleine lettertjes. Wanneer u binnen één jaar al overstapt naar een andere energieleverancier, kan het zijn dat u niet profiteert van het kortingsbedrag. Dit wordt namelijk bij een aantal leveranciers pas verrekend nadat u een volledig jaar lid bent.

Hoe werkt energie vergelijken?

Energie vergelijken kan makkelijk en snel. U krijgt meteen de goedkoopste energieleverancier te zien voor uw regio en kunt direct overstappen. Op Energieleveranciers.be kunt u zo gemakkelijk energieprijzen vergelijken.

 1. Vul uw postcode in
 2. Selecteer uw energie: stroom, gas of beide
 3. Kies het aantal personen voor gemiddeld verbruik in uw huishouden of neem het exacte verbruik over van uw laatste eindafrekening
 4. Klik op de knop ‘Vergelijk nu’ en onze energievergelijker gaat nu voor u alle prijzen van energie vergelijken.
 5. Stap zorgeloos over via onze overstapservice
 6. Klik op de knop ‘Vergelijk nu’ en onze energiesimulator gaat nu voor u alle prijzen van energie vergelijken. De goedkoopste energieleverancier wordt direct voor u uitgerekend voor uw persoonlijke situatie.

Waarom energie vergelijken met Energieleveranciers.be?

Energie vergelijken is erg makkelijk en bovendien kan het u jaarlijks veel geld besparen. Energieleveranciers.be is een onafhankelijke energieleverancier die u graag helpt zo snel en makkelijk mogelijk over te stappen naar een energieleverancier die past bij uw situatie. Daarvoor hebben we een handige energievergelijker ontworpen. Drie speerpunten van Energieleveranciers.be:

 

Onafhankelijke energievergelijker

Bij Energieleveranciers.be streven we naar volledige onafhankelijkheid en kwaliteit van onze energievergelijker. Door de adviezen van de regulator CREG op te volgen, werken we volgens de laatste standaarden. Op deze manier worden alle prijzen en aanbiedingen onafhankelijk gepresenteerd. Wij houden de kwaliteit van onze energievergelijker hoog door middel van:

 • Informatievoorziening bij de energieleveranciers als bron;
 • Correctheid door controle door de energieleveranciers;
 • Onafhankelijkheid dankzij gelijke afspraken met energieleveranciers;

 

Goedkoopste energieleverancier staat bovenaan

Energie vergelijken gebeurt meestal op basis van prijs. In de lijst van resultaten plaatsen wij daarom de goedkoopste energieleverancier voor uw persoonlijke situatie bovenaan de lijst. De totaalprijs die getoond wordt, is de prijs van energie inclusief de nettarieven en heffingen voor de levering van elektriciteit en gas.

Daarin vindt u alle kosten van de energieleverancier en de kosten van de netbeheerder bij elkaar. Op deze manier kunt u totaalprijs per jaar voor energie vergelijken. Daarmee voorkomt u verrassingen bij uw eindafrekening. Energie vergelijken op Energieleveranciers.be is daarom 100% betrouwbaar!

 • Looptijd: duur van het contract, bijvoorbeeld 1 jaar of langer;
 • Tarief: een variabel of vast tarief gedurende de looptijd van het contract;
 • Groen: percentage van de duurzaamheid van elektriciteit;
 • Kortingen: het bedrag dat u als exclusieve korting krijgt op basis van uw verbruik.

 

Energie vergelijken voor uw eigen situatie

Door gebruik te maken van onze filters kunt u de resultaten van uw zoekopdracht nog verder verfijnen. Op deze manier kunt u nog scherper de prijzen van energie vergelijken en de leverancier kiezen die het best past bij uw situatie. In de filters van de energievergelijker kunt u voor de volgende opties kiezen:

 • Tariefsoort: vast of variabel
 • Duurzaamheid: 0% of 100% groen
 • Looptijd: 1, 2, 3 of 5 jaar

Zodra u een zoekfilter aanpast, krijgt u meteen de bijgewerkte lijst te zien. U vindt wederom de goedkoopste energieleverancier bovenaan de lijst die aansluit bij de door u geselecteerde eisen.

Op zoek gaan naar de beste energieleverancier?

Denkt u eraan over te stappen? U kunt makkelijk zoeken naar de goedkoopste energieleverancier door gebruik te maken van onze energievergelijker. U kunt vervolgens meteen via onze website overstappen naar een nieuwe leverancier.

Energieleveranciers vergelijken

Copyright © 2024 Energieleveranciers.be Naar boven