Verhuis elektriciteit

  • Bespaar en verlaag uw energiefactuur
  • Laagste prijsgarantie
  • Goedkoper dan groepsaankopen
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
svg
Postcode
kWh Enkel dag
kWh Dag
kWh Nacht
kWh Excl Nacht
kWh m3 Gas
Meter type Selecteer uw type meter: enkel dag, dag & nacht, dag & exclusief nacht of dag & nacht & exclusief nachttarief.
Zonnepanelen? Heeft u zonnepanelen? Klik de knop voor een vergelijking incl. alle kosten voor teruglevering (prosumententarief).
Uw vermogen Geef hier het vermogen in van uw omvormer(s) in kW (bijv 5.5 kW). De kosten per jaar vindt u terug onder details bij Nettarieven -> Prosumententarief. kVA
Uw teruglevering Injectie is de kWh die u terugsteekt op het net, omdat u ze zelf niet direct kan verbruiken. Voor deze overtollige energie zal u een terugleververgoeding krijgen, het injectietarief.
Injectie Injectie dag kWh
Injectie nacht kWh

Verhuis elektriciteit? Zo regelt u het

Verhuizen is een spannende gebeurtenis voor iedereen die van adres verandert. Of u nu uw kot verlaat, gaat verhuizen naar een modern appartement in Antwerpen of eindelijk de sleutels krijgt van uw droomvilla in Gent.


Bij een verhuis is het van belang uw energiecontract mee te verhuizen of op te zeggen. Een verhuis is al duur genoeg, en dus is dat het juiste moment om te besparen op uw energierekening. Dat kan heel makkelijk door jaarlijks over te stappen naar een goedkopere energieleverancier.

STAP 1: Uw energie afsluiten bij vertrek uit oude woning

Om er zeker van te zijn dat de nieuwe bewoners van uw oude adres niet op uw kosten energie blijven verbruiken, is het belangrijk een energieovernamedocument in te vullen. Alle energieleveranciers hebben met de VREG de afspraak gemaakt dat alle inwoners van België dit document kunnen gebruiken bij hun verhuis. Op deze manier voorkomt u nare verrassingen en is het voor iedereen duidelijk wat de meterstanden zijn bij de overdracht van de huissleutels.

Print twee exemplaren van het energieovernamedocument en vul deze samen met de nieuwe bewoner in. Ondertekenen beiden het document op de dag dat u het oude adres verlaat. Zorg ervoor dat u binnen 7 dagen na uw vertrek uw oude energieleverancier belt om de meterstanden van het formulier door te geven. Uw leverancier kan nu de eindafrekening voor u opmaken en uw rekening vrijgegeven van uw oude adres. Bewaar altijd een kopie van het energieovernamedocument.

STAP 2: Uw energie regelen bij intrek in nieuwe woning

Zodra u de sleutels heeft ontvangen van uw nieuwe woning, vult u samen met de vertrekkende bewoners een zelfde energieovernamedocument in. Vul elk één exemplaar in en maak hiervan een kopie voor eigen gebruik. Na het invullen van het document kunt u een nieuw energiecontract regelen. Sinds 1 april 2014 hoeft u dankzij het federaal Consumentenakkoord uw huidige energiecontract niet meer mee te nemen naar uw nieuwe adres. Daarbij hoeft u geen verbrekingsvergoeding te betalen.

U kunt dus energie vergelijken en zelf kiezen bij welke energieleverancier u terechtkomt. Zorg ervoor de begindatum van uw nieuwe contract dezelfde datum is als de dag waarop u bent verhuisd/de sleutels heeft ontvangen. Bent u tevreden met uw huidige contract? Dan kunt u er ook voor kiezen om uw bestaande contract mee te nemen naar uw nieuwe adres.

Let er wel op dat als u van postcode verandert andere tarieven voor de levering, transport en belastingen van toepassing zijn die duurder kunnen uitvallen. Daarom is een vergelijking altijd aangeraden als u verhuist.

Belangrijk: als u momenteel van een welkomstpremie geniet en/of een korting heeft op de kWh-prijs, kan het goed zijn dat u voor die promotie tenminste 1 jaar klant moet zijn geweest om ervan te genieten. Als uw contract inderdaad nog geen jaar oud is, brengt u het best uw bestaande contract over naar uw nieuwe adres. Op het moment dat uw contract de 12 maanden passeert, kunt u dan een leverancier kiezen zonder het risico uw huidige promotie te verliezen.

Overstappen naar een nieuwe energieleverancier?

Wanneer u wilt overstappen naar een andere energieleverancier, kunt u makkelijk en snel overstappen via onze energievergelijker.

Energieleveranciers vergelijken

Copyright © 2024 Energieleveranciers.be Naar boven