Zonneboiler kopen

Een zonneboiler kopen zorgt voor een energie- en kostenbesparing. Een zonneboiler slaat warm water op dat u bijvoorbeeld kunt gebruiken om te douchen. U plaatst panelen op het dak die door de zon verwarmd worden. Dit water komt in de boiler terecht. Het water wordt opgewarmd door de zon, waardoor een zonneboiler veel energie en dus geld kan besparen. Daarnaast verkleint u de CO2-uitstoot en draagt u dus bij aan een beter milieu.

Besparing zonneboiler

Bij een gezin van vier personen waarin elk lid dagelijks 10 minuten doucht, geldt een jaarlijks gasverbruik van 4m3 x 365 dagen = 1460 m3. Een besparing van 50% op de jaarrekening betekent dus dat u, gebaseerd op de prijs van 58 cent per m3, €423,40 bespaart. Het verschil tussen een zonneboiler en zonnepanelen is dat een zonneboiler wordt gebruikt om water mee te verwarmen terwijl met zonnepanelen stroom wordt opgewekt. Voor een zonneboiler bestaan er speciale zonnepanelen met buizen die water kunnen verwarmen.

Zonneboiler prijs

De zonneboiler prijs ligt rond de €4000. Wanneer u een aannemer een zonneboiler laat plaatsen in uw huis of appartement, kunt u voor een premie van uw netbeheerder in aanmerking komen. De Vlaamse regering is op dit moment bezig met een hervorming van deze premie. Dat betekent dat vanaf januari 2017 het premiebedrag maximaal 40% van de factuur mag bedragen. Vanaf 1 januari 2017 moet de aannemer in het bezit zijn van een certificaat van bekwaamheid, wilt u aanmerking komen voor de premie bij een zonneboiler kopen. Bekijk meer informatie over de subsidie voor zonneboilers en hoe u deze kunt aanvragen.

Zonneboiler installeren

In principe kunt u zonnepanelen en een zonneboiler zelf installeren. Het is echter aan te raden om deze te laten installeren, aangezien men zowel technische kennis moet hebben van de zonnepanelen, alsook de installatie van de panelen en boiler en de juiste plaats voor het monteren. Vooral installateurs die een certificaat van bekwaamheid bezitten of een installatiebedrijf met een QUEST-kwaliteitslabel verdienen de voorkeur, zodat u zeker weet dat de installatie goed gemonteerd wordt. Lees meer over dit label.

Keer terug naar de pagina over zonnepanelen

Copyright © 2023 Energieleveranciers.be Naar boven