Blog

Overstappen van energieleverancier met hoge kortingen

Overstappen van energieleverancier met hoge kortingen

Overstappen van energieleverancier is vandaag de dag aantrekkelijker dan ooit. Dit is vooral te danken aan de hoge kortingen die worden aangeboden door energieleveranciers. Lees hier alles over hoe ook u hiervan kan profiteren.

Jaarlijks zijn er duizenden huishoudens die overstappen van energieleverancier. De grootste reden daarvoor is het financiële voordeel. Belangrijk bij deze overstap is te letten op de kortingen. Deze korting wordt door de energieleverancier gegeven aan nieuwe klanten. Daarom is het belangrijk om telkens aan het einde van uw contract over te stappen naar een nieuwe leverancier om zo van deze kortingen te profiteren.

Waaruit bestaat de korting?

De korting kan op meerdere manieren worden gegeven. De energieleverancier kan u bijvoorbeeld een korting op de kWh prijs geven. Maar zij geven ook kortingen op aansluitingen. Deze kortingen samen kunnen oplopen tot een jaarlijks voordeel van honderden euro’s. Én dat maakt het de moeite waard om over te stappen.

Op onze site energieleveranciers.be vindt u de kortingen beschreven staan onder de knop details voor energieprijzen vergelijken. Ook geven wij u de mogelijkheid om te zoeken zonder kortingen met onze filtermogelijkheden. Wanneer u overigens de V-test bij de Vreg doet, houdt u er dan rekening mee dat zij de kortingen niet laten zien. Want juist deze kortingen maken het aantrekkelijk voor het overstappen naar een andere energieleverancier.

Altijd een korting bij overstappen van energieleverancier?

Nee. Deze is enkel voor nieuwe klanten. Bent u al klant van de leverancier die een korting geeft? Dan geldt deze korting normaal gesproken niet. Als u overigens overstapt naar een nieuwe leverancier en naar een jaar weer terugkeert naar uw oude leverancier, dan kunt u weer van de korting profiteren als (op)nieuwe klant.

Wanneer u besluit over te stappen voordat uw contract afloopt, dan zal u de korting pro-rata toegekend worden over de maanden dat u klant bent geweest.

Wanneer krijg ik mijn korting?

Dit is afhankelijk van de energieleverancier. Er zijn meerdere opties. Een gebruikelijke methode is verrekening bij de jaarafrekening na de meteropname van uw netbeheerder. Maar ook alternatieven zoals na twaalf maanden, enkele maanden of pro-rata zijn mogelijk. Om precies te weten wanneer dit voor uw gekozen leverancier geldt, leest u het beste uw contract door. Of contacteert u ons zodat wij verder kunnen helpen om dit uit te zoeken.

Vergelijken met kortingen

Wij raden al onze klanten aan om elk jaar te veranderen van energieleverancier. Zodra uw contract afloopt kunt u eenvoudig overstappen van energieleverancier om opnieuw van kortingen te profiteren.

Wanneer u via onze website kiest voor overstappen van energieleverancier zullen wij u tijdig per e-mail informeren zodra uw contract afloopt. In deze e-mail ziet u direct wie voor u op dat moment de goedkoopste energieleverancier is en kunt u binnen een paar minuten weer overstappen naar een energieleverancier met een goedkoop contract.

Op deze manier blijft u jaar op jaar besparen op uw energiefactuur.

Copyright © 2023 Energieleveranciers.be Naar boven