Energie besparen

energie besparenErg veel gezinnen hebben de voorbije jaren aanzienlijke investeringen gedaan met als doel om energie te besparen. Zo werd er veelal gekozen voor een doorgedreven isolatie, werden gewone gloeilampen vervangen door spaarlampen en ga zo maar door. Dit zijn stuk voor stuk interessante aanpassingen aan je huis, maar jammer genoeg kosten ze ook vaak enorm veel geld. Toch is dit niet echt noodzakelijk. Wat zou je er bijvoorbeeld van denken om energie te kunnen besparen door rekening te houden met verschillende kleine aspecten in je woning? Of wat wanneer we je zouden zeggen dat je in geen tijd ettelijke honderden euro’s kan besparen door gewoon de tarieven bij de verschillende energieleveranciers te vergelijken? Onmogelijk? Lees dan snel verder en overtuig jezelf!

Hoe energie besparen?

Voor steeds meer gezinnen is het van essentieel belang geworden om te besparen op de kosten die het dagelijks leven met zich meebrengt. Dit kan op verschillende manieren, maar besparen op energie is toch vaak de eerste zorg en dat is niet meer dan terecht. Onderzoeken hebben reeds meermaals aangetoond dat energie de belangrijkste kost vormt voor gezinnen. Energie besparen kan de druk op je financiële situatie dan ook gevoelig verlichten en er voor zorgen dat je op het einde van het jaar toch nog een mooi bedrag over houdt om bijvoorbeeld leuke eindejaarsgeschenken te kopen. Energie besparen kan gebeuren door gewoon te letten op je energieverbruik, maar ook besparen op de hoogte van de energieprijs is mogelijk. Hier vertellen we je verder in het artikel meer over. In ieder geval, er zijn verschillende zaken waar je rekening mee kan houden waardoor je aanzienlijk zal besparen op de kostprijs van je energiefactuur. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het licht uitdoen wanneer je een kamer verlaat, de verwarming alleen aanzetten in ruimtes waar je zelf in vertoeft, toestellen niet op stand-by zetten, maar wel volledig uitschakelen en ga zo maar door. Door te letten op deze kleine details is het doorgaans al mogelijk om flink te besparen op je energiefactuur, maar er is meer…

Kosten besparen door energieleveranciers te vergelijken

Aanbieder

Essent Luminus energieprijzen eni energie prijzen

Per maand*

€53,95

€44,06

€56,07

*De getoonde prijs is een berekening op basis van 3900 KWH verbruik per jaar, voor 4 personen in de postcode 2000

Lang niet iedereen beschikt echter over voldoende tijd om echt goed rekening te kunnen houden met bovenstaande. Ook in dat geval kan je gelukkig besparen op energie. Veel mensen hebben bijvoorbeeld nog steeds een contract lopen bij een energieleverancier die veel te duur is. Door een eenvoudige vergelijking van de verschillende energieleveranciers op de markt uit te voeren is het gelukkig mogelijk om meteen te ontdekken hoeveel je kan besparen. De overstap naar een nieuwe energieleverancier kan steeds bijzonder eenvoudig geregeld worden waardoor je in geen tijd kan genieten van de voordeligere tarieven van je nieuwe partner. Het mag dan ook duidelijk zijn, wil je graag besparen op de kosten van jouw energie, maar dan wel zonder dat je telkens moet nagaan of er ergens misschien nog een licht brand in huis? In dat geval loont het beslist de moeite om even een vergelijking uit te voeren van de interessantste energietarieven bij de beste leveranciers!

Zoekwoorden: > > > > >

Comments are closed.