Blog

Wie is Vlaanderen isoleert? Wij gaan voor u op zoek!

Wie is Vlaanderen isoleert? Wij gaan voor u op zoek!

De kranten staan er inmiddels vol van: de firma Vlaanderen Isoleert schijnt de verkeerde isolatie te gebruiken waardoor mensen hun isolatiepremie mislopen. Heeft u tijd over? Kijk dan eens op de website Trustpilot waar dit bedrijf wordt beoordeeld. De score lijkt meer dan prima met een 4 op 5 sterren. Maar als u de slechte reviews leest, is het toch wel even schrikken…

Vlaanderen isoleert overheidsgerelateerd?

Wij dachten altijd dat dit bedrijf een overheidsgesubsidieerde onderneming was. Maar het tegendeel blijkt waar, het is overigens niet eens eigendom van een Belg. Ons gaf namelijk de naam direct het vertrouwen alsof het iets met de overheid te maken had.

De kwestie is nu zo opgelaaid dat zelfs onze minister van Energie Bart Tommelein de intrekking van de erkenning bekijkt.

Moeten we ons zorgen maken?

Natuurlijk het is altijd goed om te weten met wie u in zee gaat. Maar ook acties waaraan Provincies zich verbinden zijn niet altijd blindelings te vertrouwen. Regelmatig krijgen wij vragen over de groepsaankopen. Deze worden niet veel in de media gepubliceerd, maar vaak door huis aan huis  folders gepromoot. Veel mensen denken dat de groepsaankoop een geweldige kans is om zo samen goedkopere energie te bedingen. Helaas is dit zeker niet altijd het geval.

Wanneer de groepsaankopen worden gepubliceerd zien wij vaak dat de energieleverancier van de groepsaankopen niet de goedkoopste energieleverancier is.

Het is dus belangrijk om bij de groepsaankoop goed te controleren of deze echt de goedkoopste aanbieding heeft, voordat u besluit u in te schrijven.

U kunt de prijzen controleren door bij onze energie vergelijker uw postcode in te voeren.

De kleine lettertjes

De bedrijven die de groepsaankopen organiseren staan in tegenstelling tot de energieleveranciers niet onder toezicht van de CREG – de Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas-.

Daarom is het belangrijk om nog beter de kleine letters van het contract te controleren. De bedrijven die overigens aan uw overstap verdienen zijn de provincie, de energieleverancier en degene die de groepsaankoop organiseert.

Dat verklaart al dat het vaak duurder is om via de groepsaankoop energie te kopen: ondanks dat er door veel mensen tegelijk energie wordt gekocht, zijn er meerdere partijen die meedelen in de opbrengsten.

 

 

Copyright © 2023 Energieleveranciers.be Naar boven