Kan ik tijdens de overstap zonder stroom komen te zitten?

Nee, u hoeft zich geen zorgen te maken dat u geen gas of elektriciteit meer ontvangt als gevolg van een overstap. U verandert namelijk alleen van energieleverancier. De netbeheerder waarborgt altijd de levering en dat heeft geen invloed op uw energievoorziening. De overstap is een administratieve handeling en daarvoor hoeft er ook niemand bij u langs te komen. De elektriciteits- en gaslevering gaat gewoon door. Let er wel op dat u op tijd uw meterstanden doorgeeft.

Het energiecontract

U krijgt bericht van uw nieuwe energieleverancier over wanneer het nieuwe contract van start gaat. Zij starten wanneer uw contract bij de oude leverancier stopt. U kunt dus nooit twee verschillende energieleveranciers tegelijk hebben. Wel is het mogelijk om een aparte leverancier voor gas en een aparte leverancier voor stroom te hebben.

Bij uw energiecontract spelen de netbeheerder en de energieleverancier een rol. De netbeheerder verzorgt de levering en de distributie van de aardgas en de elektriciteit aan particulieren en bedrijven. De energieleverancier verkoopt het energiecontract. Lees meer informatie over de verschillen tussen netbeheerders en energieleveranciers.

Keer terug naar de veelgestelde vragen of start met elektriciteitsprijzen vergelijken.

Copyright © 2024 Energieleveranciers.be Naar boven