Hoe moet ik mijn energie verhuizen?

Wanneer u gaat verhuizen, kunt u ervoor kiezen om bij uw huidige energieleverancier te blijven of te kiezen voor een goedkoper energiecontract elders. Wanneer u bij uw huidige energieleverancier besluit te blijven, moet u de volgende stappen nemen.

Uw oude adres:

  1. Noteer de meterstanden van uw oude woning op een energieovernamedocument. Vul dit document twee keer in (één keer voor uzelf, één keer voor de nieuwe bewoners). U vult het document in op het moment dat u de sleutel aan de nieuwe eigenaar geeft.
  2. Verwittig uw energieleverancier binnen 30 dagen na uw verhuis. Vraag uw energieleverancier hoe deze de gegevens van het enegieovernamedocument wil ontvangen (telefonisch, e-mail etc.).
  3. Op basis van de meterstanden maakt uw energieleverancier de slotfactuur op voor uw oude adres.

Uw nieuwe adres:

  1. U vult opnieuw een energieovernamedocument in tweevoud, waarvan er één voor uzelf is en één voor de oude bewoners. Vul de documenten in wanneer u de sleutel van uw nieuwe adres in ontvangst neemt van de vorige eigenaar of bewoner.
  2. Breng uw energieleverancier binnen 30 dagen na uw verhuis op de hoogte. Vraag wederom hoe de leverancier de informatie op het formulier het liefst wilt ontvangen.
  3. Aan de hand van de gegevens op het formulier start de facturatie.

Wanneer u in uw oude woning geen gas hebt en in uw nieuwe woning wel, moet u een nieuw contract tekenen bij een energieleverancier. Geef de juiste meterstanden door die ook op het energieovernamedocument zijn genoteerd.

Wat als ik wil overstappen bij mijn verhuizing?

Om zeker te weten dat u op tijd energie hebt op uw nieuwe adres, is het slim om minstens dertig dagen voordat u gaat verhuizen, over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. De startdatum van uw contract mag echter ook dertig dagen in het verleden liggen. In dat geval vragen we u ook om uw meterstanden, zodat uw overstap zo snel mogelijk geregeld kan worden. U kunt uw verhuis makkelijk regelen in onze vergelijker. U kunt daarbij de optie ‘Ik ben pas verhuisd of ik ga verhuizen’ aanvinken. Wij zorgen dan dat de verhuizing van uw energiecontract zo snel mogelijk wordt geregeld. U hoeft uw oude contract ook niet op te zeggen, dat doet Energieleveranciers.be voor u.

Wat als ik nog geen energieleverancier heb?

U kunt dan zelf een contract afsluiten voor in uw nieuwe woning. Dat kunt u makkelijk doen via onze website waarop u in één overzicht de goedkoopste energieleveranciers kunt zien die passen bij uw situatie.

Waar moet ik nog meer op letten?

Wanneer u overstapt bij een verhuizing moet u rekening houden met onder meer de welkomstkorting die u kreeg bij uw vorige contract en het beste overstapmoment voor bezitters van zonnepanelen. Lees meer over waarop u moet letten bij overstappen bij verhuizing.

Weet u niet helemaal precies hoe het werkt? Dan kunt u ook gebruikmaken van de verhuisplanner van VREG die u stap voor stap door het proces helpt.

Keer terug naar de veelgestelde vragen of start met energie vergelijken.

Copyright © 2024 Energieleveranciers.be Naar boven