Blog

Vijf tips om de juiste energieleverancier te kiezen

Vijf tips om de juiste energieleverancier te kiezen

U wilt de goedkoopste energieleverancier kiezen tussen een heel gamma aan aanbod. Maar buiten dat er erg veel energieleveranciers zijn, heeft elke leverancier ook nog eens meerdere producten waaruit u kunt kiezen. Wij geven u vijf tips mee hoe u het beste een energieleverancier kan selecteren.

Vijf tips voor de beste energieleverancier

1. Zoek met kortingen

bijvoorbeeld een korting op de kWh prijs of een vast bedrag op uw jaarfactuur. Met deze kortingen proberen ze nieuwe klanten te krijgen. Met succes want veel mensen stappen jaarlijks over naar een nieuwe energieleverancier om telkens van deze eenmalige kortingen te blijven profiteren. Na het jaar zal de korting wegvallen en stijgt naar verwachting u kWh prijs. Op onze website energieleveranciers.be helpen wij u hierbij om in onze vergelijker te zoeken met of als u wenst ook zonder kortingen.

2. Zoek voor een contract voor maximaal 1 jaar

Om elk jaar te kunnen blijven profiteren van de kortingen, is ons advies om niet te kiezen voor een contract met een langere looptijd dan één jaar. De vrije energiemarkt zorgt ervoor dat de energieleveranciers telkens creatief blijven om nieuwe klanten aan te aantrekken. Deze kortingen zullen dus door de leveranciers elke maand en elke jaar weer worden gegeven om nieuwe klanten te krijgen.

3. Zoek een contract met een vaste prijs als u geen verassingen wenst

U kunt in onze prijsvergelijker aangeven of u variabele en/of vaste prijzen wenst. Mocht u niet elke drie maanden een andere prijs willen betalen, dan raden wij u aan om in de filter enkel vaste prijzen te selecteren.

4. Kies voor groene energie

Groene energie kiezen zorgt ervoor dat uw ecologische voetafdruk kleiner wordt. Daarnaast dwingt het de energieleveranciers om steeds bewuster energie op te wekken en daarmee te stoppen met het opwekken van grijze energie. Ook de keuze voor groene energie kunt u in onze vergelijker selecteren.

5. Kies voor een échte onafhankelijke vergelijker

Bij energieleveranciers.be kiezen we ervoor om echt onafhankelijk te zijn. Het besluit om ons aan te sluiten bij het CREG label (die garant moet staan voor onafhankelijkheid), hebben wij vooralsnog uitgesteld. Dit omdat wij erachter zijn gekomen dat een vergelijker mét het label dezelfde eigenaars heeft als een energieleverancier. Wij kunnen niet anders dan de onafhankelijkheid hiervan in twijfel trekken…

Copyright © 2023 Energieleveranciers.be Naar boven