Blog

Weet jij hoeveel energiekosten je hebt?

Weet jij hoeveel energiekosten je hebt?

Een avondje netflixen, je haar drogen met een föhn of een wasje draaien op 60 graden. Je staat vast niet bij stil hoeveel energie dat kost? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet & dat zorgt voor verrassende uitslagen.

Waar gaat de meeste energie naar toe?

In dit overzicht zie je waar de meeste energie naar toe gaat: 

  • Verwarmen (60 procent)
  • Sanitair verwarmen (15 procent)
  • Verlichten (6 procent)
  • Koelen en vriezen (6 procent)
  • Koken (5 procent)
  • Wassen en drogen (5 procent)
  • Ontspanning en andere (3 procent)

 

Als je wilt besparen dan is het verstandig omgaan met je verwarmingsthermostaat de beste tip. Als je dat eenvoudig wilt doen en veel wilt besparen bekijk dan eens de optie voor een slimme thermostaat bij je energieleverancier. Zo verlaag je je verwarmingskosten tot wel 31 procent zonder dat je in de kou zit. Een slimme thermostaat regelt voor jou de ideale temperatuur en verwarmt nooit onnodig als je niet thuis bent.

Ben jij al in het bezit van energiezuinige toestellen?

Verlichten, wassen, drogen, koelen, vriezen. Ze zijn volgens de cijfers samen goed voor een vijfde van je elektriciteitsverbruik. Energiezuinige toestellen helpen je om minder te verbruiken. De energieklassen maakt een groot verschil voor je verbruik. Kies bijvoorbeeld voor de A+++ klasse. Voor koelkasten en diepvriezer is A+ het minimum. Nieuwe toestellen moeten voortaan minstens een A-label hebben. 

En A+++-toestel verbruikt maar liefst 10 procent dan een A++-toestel. Als je alles optelt, dan scheelt dat op een jaar een groot bedrag. Bekijk tijdens je aankoop altijd het energielabel van je toestel, dit kan je aan het einde van het jaar veel geld schelen. 

Vergelijk je energieleveranciers

Vergelijken loont. Energiekosten zijn een belangrijk deel van onze uitgaves. Wees daar bewust van en zoek actief naar het beste aanbod. Dat begint uiteraard met het uitzoeken van wat je verbruik is geweest. Bekijk de promoties en de diensten van de verschillende leveranciers en kijk welke energieleverancier het beste is om over te stappen. Bekijk hier het aanbod van de energieleveranciers.

Je kunt de prijzen controleren door bij onze energie vergelijker uw postcode in te voeren.

 

Copyright © 2023 Energieleveranciers.be Naar boven