Budgetmeter

Budgetmeter

Wanneer uw contract is opgezegd door een energieleverancier en u vindt niet op tijd een nieuwe energieleverancier, dan wordt de levering van energie naar uw huis door de netbeheerder overgenomen. Dat kan het geval zijn wanneer u bijvoorbeeld een openstaande schuld heeft bij een energieleverancier. Dit kan uiteindelijk resulteren in een budgetmeter die geplaatst wordt door de netbeheerder, Eandis of Infrax.

Wanneer krijgt u een budgetmeter?

Als u de energiefacturen aan de netbeheerder, nadat die de levering van de leverancier heeft overgenomen, niet betaalt, stuurt deze u een herinneringsbrief. Indien nodig kan hij ook een ingebrekestelling sturen. Reageert u hier niet op binnen vijftien dagen, dan plaatst de netbeheerder binnen 60 dagen (gratis) een budgetmeter.

Wat is een budgetmeter?

Met een budgetmeter kunt u vooraf uw gas en elektriciteit berekenen. Een voordeel hiervan is dat u uw verbruik beter in het oog kunt houden. U zet een bepaald krediet op de meter en wanneer dit op is, moet u weer opnieuw krediet invoeren. Op die manier weet u precies wat u verbruikt.

Hoe werkt de budgetmeter?

Het systeem van de budgetmeter werkt met een oplaadbare kaart, zoals een prepaidkaart voor uw mobiele telefoon. U laad de kaart op met geld en daarna kunt u met het opgeladen bedrag elektriciteit of gas verbruiken. Voor elektriciteit en gas zijn twee aparte oplaadkaarten en voor elke meter zijn er andere kaarten verkrijgbaar.

De voordelen van een budgetmeter

De budgetmeter kent een aantal voordelen:

De nadelen van een budgetmeter

Wat als de budgetmeter niet meer nodig is?

Dan kan deze als normale meter gebruikt worden. U hoeft de meter niet meer op te laden en ontvangt weer gewoon het normale vermogen.

Keer terug naar de energie begrippen of start met energieprijzen vergelijken.

Copyright © 2023 Energieleveranciers.be Naar boven