Blog

7 besparingstips om minder energie te verbruiken tijdens het thuiswerken!

7 besparingstips om minder energie te verbruiken tijdens het thuiswerken!

In deze ongewone tijden verbruik je meer energie. De reden? Wij zijn simpelweg meer thuis dan normaal. Toch kun je jouw energieverbruik onder controle houden. Wij geven je zeven besparingstips om je op weg te helpen! Stay safe & blijf in uw kot!

Tip 1: Laat de zon je was drogen

Thuiswerken heeft ook zo zijn voordelen. Je moet wellicht veel minder strijken, waardoor je meteen ook minder verbruikt. Hang bovendien je was buiten in de zon. Zo hoef je jouw droogkast niet te gebruiken. Is de was nog vochtig? Perfect! Nu kan je het gemakkelijk in de plooi strijken, zelfs zonder strijkijzer.

Tip 2: Zeg gedag tegen sluipverbruik

In ontzettend veel woningen staat de tv en stereo installatie meer aan tijdens het thuiswerken. De afleiding hebben we nodig, want een muziekje op de achtergrond werkt nu eenmaal beter! De stand-bymodus van deze toestellen hebben we niet nodig. Schakel de toestellen volledig uit, zeker ‘s nachts. Zo beperk je het sluipverbruik.

Tip 3: Geen overvolle koelkast

Nu we meer thuis zijn, koken we meestal vaker én gezonder. Daarnaast is het verstandig om zoveel mogelijk de supermarkten te vermijden. Dit uit zich dan in een overvolle koelkast. Weet je dat de koelkast zo een echte energieverslinder wordt omdat de koude lucht niet genoeg kan circuleren? Vul je koelkast voor ¾ & verbruik de minste energie. Probeer dus bewust om te gaan met wat je in de koelkast stopt. Dus geen overbodige puddings!

Tip 4: Trek de ongebruikte stekker uit het stopcontact

Wij maken ons er allemaal wel eens schuldig aan. Mobiel opgeladen, en de laadstekker in het stopcontact laten zitten. Foei. Trek die ongebruikte stekkers eruit. Dit kost veel energie en zorgt voor een hoger prijskaartje.

Tip 5: Neem een korte en koude douche

Na een flinke wandeling of drukke thuiswerkdag hoef je niet in een bad te duiken. Een warme douche kan ook erg fijn zijn & scheelt je ontzettend veel water. Voor de gevorderden onder ons: probeer eens een koude douche. Het koude water zal je bloedsomloop stimuleren & je een energieboost geven. Tip: houd met je kinderen een spelletje ‘Kampioen Kort Douchen’.

Tip 6: Houd je toestellen in top conditie

Je keukenapparaten gebruik je waarschijnlijk meer dan ooit. Denk er zeker aan om je toestellen in topconditie te houden. Ontkalk je koffiemachine, maak het filter schoon van de afzuigkap, verwijder het stof van de lampen & vervang de strips van de koelkast. Wist je dat een stofvrije lamp tot 50 procent meer licht geven!

Tip 7: Kook energie bewust

Kook je op elektrisch vuur? Zet de elektrische kookplaat tijdig uit. De kookplaats blijft nog even op temperatuur om je maaltijd warm te houden. Heb je achteraf een restje van je maaltijd dat je wilt opwarmen?  Plaats je bord in de microgolf en niet in de oven, want dat is 50 procent zuiniger!

Benieuwd? Je kunt de prijzen controleren door bij onze energie vergelijker uw postcode in te voeren.

 

Copyright © 2024 Energieleveranciers.be Naar boven