Blog

10 redenen om te BENOveren

10 redenen om te BENOveren

Weet u al wat BENOveren is? Wie BENOveert zorgt ervoor dat hij zijn huis beter renoveert dan de minimale vereisten. Dit scheelt meteen in het energieverbruik, maar zal ook met het oog op de toekomst noodzaak zijn, omdat de Vlaamse Overheid vereist dat in 2050 alle woningen minimaal dezelfde EPB waarde hebben als nieuwbouwwoningen en dus is er flink wat renovatiewerk te doen. Maar behalve dat het vereist wordt, waarom zou je eigenlijk willen BENOveren?

Waarom BENOveren?

1. Minder energieverbruik

De meest voor de hand liggende is natuurlijk een lagere (of als mogelijk geen) energiefactuur. Door het huis goed te isoleren ontsnapt er minder warmte door de muren, ramen, dak en vloer waardoor er minder moet worden gestookt.  Een lagere voorschotfactuur en eindafrekening als resultaat is voor iedereen welkom. Om dan nog verder te besparen op uw factuur kunt u het beste zoeken naar de goedkoopste energieleverancier met de beste promoties.

2. Beter comfort

Het fijne van een geBENOveerd huis is dat je niet steeds alle binnendeuren dicht hoeft te houden om de warmte in de leefruimtes te behouden. De koude tocht vanuit de gang is voorgoed voorbij! De temperatuur is constant in het huis en wordt daardoor voelbaar aangenaam.

3. Gezonder binnenklimaat

Door het huis te BENOveren wordt deze luchtdicht door de isolatie, waardoor er via de kieren geen lucht meer van buiten binnen komt. Daarom moet er ook een ventilatiesysteem worden aangelegd, deze zorgt ervoor dat de gefilterde lucht binnen wordt geblazen en de vervuilde lucht naar buiten gaat. Het binnenklimaat is daarom beter en zal een positieve invloed hebben op de gezondheid.

4. Mooier huis

Door te BENOveren zal je huis mooie nieuwe ramen krijgen, wellicht een nieuwe gevel of dak. De verdere afwerking die met zorg wordt gekozen zal ook het totaalplaatje volledig maken en maakt het huis vaak moeilijk nog van nieuw te onderscheiden.

5. Hogere waarde

De verwachting is dat de markt steeds verder schuift naar de keuze voor huizen met een lage EPB waarde. Kopers worden steeds kritischer en willen zeker niet elke maand honderden euro’s weggeven aan energieleveranciers. Dit is nu al zichtbaar omdat de prijzen van niet gerenoveerde huizen fors lager liggen. BENOveren zal dus ook voor de toekomst ervoor zorgen dat je huis zijn waarde behoudt.

6. Een leefbare wereld voor onze kinderen

Het uiteindelijke doel van de beter gerenoveerde huizen is een lagere COuitstoot. Doordat het energieverbruik lager wordt, zal je zeker hieraan een steentje bijdragen. Door bijvoorbeeld ook nog te investeren in bijvoorbeeld warmtepompen of zonnepanelen dan wordt de factuur nog lager en het klimaat voor de toekomst beter.

7. Op latere leeftijd langer zelfstandig blijven wonen

Door tijdens de BENOvatie al te denken aan uw oude dag, kan meteen de toegankelijkheid, het gemak en de veiligheid worden aangepakt.

8. Lagere onderhoudskosten

Door de BENOvatie zal je enkel nog de reguliere controles moeten laten uitvoeren en zal niet meer constant iemand moeten langskomen voor herstelwerkzaamheden.

9. Vandaag al starten

Doordat BENOveren perfect in stappen is uit te voeren, kan je vandaag al beginnen met de planning voor het betere renoveren. Om zo stap voor stap dichter bij het huis van de toekomst te komen. Om een eerste stap te maken kunt u bijvoorbeeld gratis advies krijgen van een huisdokter, die u kan helpen met uw verbouwplan en betrouwbare aannemers te selecteren.

10. Premies

Natuurlijk is BENOveren een flinke investering, maar gelukkig worden erdoor onder andere gemeenten en netbeheerders aanzienlijke premies gegeven. Op www.premiezoeker.be krijgt u een overzicht van de beschikbare premies.

Copyright © 2021 Energieleveranciers.be Naar boven