Is overstappen bij verhuizing verplicht?

Nee, dat is niet verplicht maar wel aan te raden. Wanneer u gaat verhuizen, heeft u twee opties. U kunt uw energiecontract meenemen naar uw nieuwe woning of u stapt direct over bij uw verhuizing. Aangezien u geen verbrekingsvergoeding hoeft te betalen bij het voortijdig beëindigen van het contract, kan het echter lonen om over te stappen.

We kunnen ons voorstellen dat het makkelijker is om te blijven hangen bij uw huidige contract, doordat het misschien makkelijker klinkt. U moet echter evengoed uw verhuizing melden bij uw leverancier. Wanneer u overstapt via onze website, regelen wij uw overstap. We zorgen ervoor dat uw nieuwe contract wordt gestart op de dag dat u uw nieuwe woning betrekt. Het enige dat u hoeft te doen, is uw oude contract opzeggen bij de betreffende leverancier. Een groot voordeel van overstappen is dat u makkelijk tot honderden euro’s kunt besparen op uw energie op jaarbasis. Bovendien wordt de energieverhuizing voor u geregeld. U hoeft niet uw oude contract te beëindigen, dat doen wij voor u.

Waarom moet ik zelf mijn energiecontract beëindigen?

Het kan namelijk zo zijn dat u nog een tijdje uw oude woning aanhoudt en daardoor in beide woningen van energie voorzien moet worden. Dat kan bij veel energieleveranciers met hetzelfde contract, maar u kunt er ook voor kiezen om een alvast een nieuw contract bij een andere energieleverancier te laten starten op uw nieuwe adres. Aangezien die keuze bij u ligt, kunt u zelf contact opnemen met uw oude leverancier indien u het contract daar al wenst te beëindigen.

Bekijk wat de goedkoopste energieleverancier op dit moment is, of keer terug naar de veelgestelde vragen.

Copyright © 2024 Energieleveranciers.be Naar boven