Energieovernamedocument

Energieovernamedocument

Een energieovernamedocument moet u invullen op het moment dat u gaat verhuizen, bij de (ver)koop of (ver)huur van een huis of in het geval van een echtscheiding of overlijden. In het document worden de elektriciteits- en aardgasmeterstanden definitief vastgelegd. Het betekent dus niet dat u een bestaand energiecontract van iemand anders overneemt. Bij een verhuizing kunt u voor een nieuw adres een nieuwe leverancier kiezen.

Hoeveel energieovernamedocumenten moet ik invullen?

Gaat u verhuizen? Dan vult u voor zowel het oude als het nieuwe adres de documenten in. Let hierbij op dat u er van elk exemplaar twee invult. Op die manier is zowel de vertrekkende klant als de overnemer in het bezit van deze gegevens. Beide partijen moeten het document invullen en ondertekenen. Op die manier komt u niet voor verrassingen te staan. Mochten er onenigheden over de meterstanden ontstaan, dan vormt het overnamedocument een bewijs. Het document heeft namelijk juridische waarde. Wanneer beide partijen getekend hebben, maakt elke partij de gegevens bekend bij de energieleverancier.

Geef uw verhuizing op tijd door

Let erop dat u binnen dertig dagen nadat u verhuisd bent, uw verhuizing doorgeeft aan uw elektriciteits- of aardgasleverancier. Zorg ervoor dat u als begindatum van het nieuwe contract dezelfde datum ingeeft als waarop u bent verhuisd of de sleutels heeft ontvangen. Wanneer u de gegevens van uw oude adres niet op tijd of onvolledig doorgeeft aan uw leverancier(s), blijft u verantwoordelijk voor de kosten van het energieverbruik op uw oude adres. De energieovernamedocumenten gelden overal in België en moeten ook door elke energieleverancier geaccepteerd worden.

Energieovernamedocument invullen

Alle energieleveranciers hebben met VREG, de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt, de afspraak gemaakt dat elke inwoner van België hetzelfde document kan gebruiken bij zijn verhuis. Download het energieovernamedocument.

Keer terug naar de energie begrippenlijst of ga op zoek naar de goedkoopste energieleverancier.

Copyright © 2023 Energieleveranciers.be Naar boven