Blog

Tesla thuisbatterij geeft onafhankelijkheid

Tesla thuisbatterij geeft onafhankelijkheid

Is het mogelijk om geen contract te hebben met een energieleverancier? Jazeker! Met de aanschaf van de Tesla thuisbatterij behoort het energiecontract tot het verleden wanneer je voldoende energie opwekt voor het huishouden. Juist omdat de energieprijzen zowel voor elektriciteit als gas jaar op jaar toenemen is dit goed nieuws.

De thuisbatterij van Tesla

Tesla kwam voor het eerst in 2015 met een thuisbatterij. Het nieuwste model vandaag de dag heet de Powerwall 2 met een capaciteit van 14 kWh. De aanschaf ervan kost ruim €6.000,- . Met installatie erbij moet u nog ruim €1.000,- extra rekenen.

Geen energieleverancier meer

Het idee achter deze Powerwall is onafhankelijkheid van de energieleverancier. Wanneer je zelf voldoende energie opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen dan is aankoop ervan bij een leverancier niet meer nodig. Helemaal wanneer je het huis niet met gas verwarmt. Maar bijvoorbeeld met een warmtepomp, dan valt het energiecontract volledig weg.

De thuisbatterij zorgt ervoor dat de overdag gegenereerde elektriciteit wordt opgeslagen. Zodat je op een ander tijdstip deze elektriciteit kan gebruiken. Ook op momenten dus wanneer er eigenlijk niet direct energie wordt opgewekt, zoals wanneer het donker is.

Meer voordelen

Naast onafhankelijkheid van de energieleveranciers en distributiebeheerders kent de thuisbatterij meer voordelen. Zoals het niet hoeven te betalen van taksen zoals het prosumententarief. Daarnaast is een batterij een uitstekende uitkomst wanneer u wilt gaan wonen in een gebied waar geen elektriciteitsnetwerken liggen. En mocht de elektriciteit in de straat uitvallen dan zit u goed, want de thuisbatterij ondervindt hier geen last van.

Waar kunt u de batterij kopen?

De Powerwall kunt u direct bij Tesla kopen, maar ook bijvoorbeeld bij de energieleverancier Eneco. Zij kan u overigens ook meteen helpen met de installatie ervan. Daarnaast bieden veel zonnepaneleninstallateurs inmiddels de thuisbatterij (installatie) aan.

Behalve Tesla zijn er overigens meerdere bedrijven die een batterij produceren waaronder LG en Nissan.

 

Copyright © 2023 Energieleveranciers.be Naar boven