Blog

Limburger beste benutter van zonnepotentieel voor een lage prijs elektriciteit

Limburger beste benutter van zonnepotentieel voor een lage prijs elektriciteit

Limburg komt als beste provincie uit de bus voor het benutten van daken met zonnepotentieel. Waarmee de Limburgers het best op weg zijn naar een lage prijs elektriciteit. We brengen in kaart wie de vooruitlopers zijn bij het benutten van zonnepotentieel. Daarnaast geven we tips om te onderzoeken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen, wat het u gaat kosten én kan opleveren.

De Limburgers kiezen voor een lage elektriciteitsfactuur

Zowel bij de afzonderlijke gemeentes als de provincies staan de Limburgers boven aan in de lijsten. De gemeentes die het best gebruik maken van hun zonnepanelen zijn Dilsen-Stokkem, Opglabbeek, Wijnegem, Heusden-Zolder en Lommel. De benuttingsgraad schommelt bij deze gemeentes tussen de 8,8% en de 10,5%.

Een goede score, maar er blijkt dus nog een enorm onbenut potentieel te zijn! Overigens is het gemiddelde in Vlaanderen een magere 4,4% en dus zijn er nog genoeg mogelijkheden voor huishoudens om te investeren in zonnepanelen. Niet op de laatste plaats om daarmee een lagere energiefactuur te krijgen.

Hoe kunt u zien of uw dak geschikt is en wat de terugverdientijd is?

Het Vlaamse energieagentschap heeft in samenwerking met het agentschap Informatie en de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek de zonnekaart ontwikkeld. Op deze site kunt u uw woning opzoeken. De zonnekaart laat u zien of uw dak geschikt is om zonnepanelen te plaatsen. Hierbij krijgt uw dak een score van ideaal, bruikbaar of beperkt bruikbaar.

Daarnaast geven zij onder meer een overzicht van de geschatte kosten van de zonnepaneleninstallatie, de besparing op uw lage elektriciteitsprijs en de terugverdientijd. Ook is er de mogelijkheid om via de site installateurs te zoeken.

Een lage prijs elektriciteit door de aanschaf van zonnepanelen

Een lage prijs elektriciteit is natuurlijk zeer interessant voor de uiteindelijke keuze om wel of niet zonnepanelen aan te schaffen. Maar vergeet ook niet de subsidies die u krijgt bij de plaatsing van zonnepanelen.

Om meteen de goedkoopste energieleverancier te kiezen kunt u uiteraard onze prijsvergelijker raadplegen op energieleveranciers.be. Zodat u zeker weet dat u niet teveel betaalt voor uw elektriciteitsfactuur.

Copyright © 2023 Energieleveranciers.be Naar boven