Blog

Heerlijk warm weer en een lagere energiefactuur!

Heerlijk warm weer en een lagere energiefactuur!

De lente is weer goed voelbaar zomerse temperaturen van 26 graden in Vlaanderen! Én het ziet er naar uit dat de rest van de lente de temperatuur ook boven de 20 graden blijft. Meteen mooi meegenomen dat de verwarming uit kan en daarmee blijft er geld over voor de leukere dingen door de lagere energiefactuur.

 

Lagere energiefactuur

Een gemiddeld warm jaar heeft veel invloed op het energieverbruik. In de zomer kan de verwarming uit, maar zal je ook besparen doordat de lampen langer uit kunnen blijven. Daarnaast kan je in de zomer al snel een wasje buiten ophangen in plaats van de droogkast aan te zetten. Maar ook een zachte winter zal het verbruik aanzienlijk doen dalen. Voor het maandelijkse voorschotbedrag zal dit niks uitmaken: elke maand betaal je evenveel onafhankelijk van het verbruik ervan. Maar op de eindafrekening kan je er aangenaam door worden verrast. Een warmer dan gemiddeld jaar scheelt namelijk zo’n 13% op de totale factuur. Dit is voor een gemiddeld huishouden ongeveer tachtig euro.

Tips voor een nog lagere factuur

Om nog meer te besparen geven we een paar tips mee:
  • Zoveel mogelijk wasjes buiten laten drogen.
  • Wassen op 30 graden levert u op jaarbasis ongeveer 20 euro op. Hierdoor hoeft namelijk het water niet tot 40 graden of hoger te worden verwarmd
  • Probeer de airco te minimaliseren of denk aan alternatieven zoals de warmtepomp
  • Schaf een waterbesparende douchekop, zeker tijdens deze mooie dagen douchen we vaker
  • Zet de koelkast niet naast een warmtebron zoals de verwarming, fornuis of in de zon
  • Vergelijk energieleveranciers en zie hoeveel u kunt besparen

Vergelijken levert ook geld op

Door jaarlijks over te stappen naar een nieuwe energieleverancier kunt u tot ruim 300 euro besparen op uw jaarfactuur. De energieleveranciers hebben maandelijkse promoties om nieuwe klanten aan te trekken. Echter gelden deze kortingen niet om klant te blijven en daarom is het interessant om jaarlijks van deze kortingen te blijven profiteren door over te stappen. Via onze website zal het overstappen u maximaal vijf minuten van uw tijd kosten. Waarbij wij u geheel kosteloos zullen bijstaan bij alle mogelijke vragen tijdens deze overstap en nemen wij als gewenst voor u contact op met de energieleverancier.

 

Copyright © 2023 Energieleveranciers.be Naar boven