Ebem

Bij energieleverancier Ebem kunt u terecht voor duurzame energie. Ebem contracten zijn er voor gezinnen, zelfstandigen en kleine ondernemingen. Het bedrijf biedt zowel stroom en aardgas aan in heel Vlaanderen.

Milieuprojecten van Ebem

Eben produceert zelf elektriciteit met biogas als brandstof. Daarnaast is het bedrijf eigenaar van twee projecten waarbij fotovoltaïsche zonnepanelen een rol spelen en neemt de leverancier bij tientallen bedrijven energie af. Een groot project is het vergisten van GFT-afval. Door het biogas wat daarbij opgewekt wordt, zal elektriciteit geproduceerd worden. De warmte die daarbij vrijkomt kan gebruikt worden bij bijvoorbeeld de gevangenis in Merksplas.

Vrije energiemarkt

Ebem bestaat al sinds 2002, na de vrijmaking van de elektriciteitsmarkt. De gemeente Merksplas is de enige aandeelhouder. Sinds 2003 zijn de diensten van de leverancier in heel Vlaanderen te verkrijgen. Zij produceren energie die afkomstig is van decentrale productie-eenheden en onafhankelijke handelspartijen. Het bedrijf kan zo ook zelf onafhankelijk energie aanbieden. Sinds 2008 is het bedrijf enkel groene stroom gaan aanbieden.

Duurzame energie

Ebem is een duurzame energieleverancier. Zij verbruiken geen aardolie of andere brandstoffen die niet hernieuwbaar zijn. Dat heeft als doel dat er jaarlijks minder CO2 wordt uitgestoten. Met hun productiewijze kan de uitstoot van meer dan 975 ton kooldioxide worden voorkoen. Dat betekent dat ze voldoen aan de Kyoto-doelstellingen, dat de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen regelt.

Consumentenbescherming

Ebem tekende het consumentenakkoord voor energie. Dat akkoord zorgt ervoor dat de consument extra beschermd wordt en het akkoord kwam tot stand na een overleg tussen verbruikersorganisaties, regulerende overheden zoals de Vreg en de federale minister voor consumentenzaken die in 2004 werkzaam was. Toen werd het oorspronkelijke akkoord getekend, waarna er een handtekening onder nieuwe versies in 2006 en 2013 werden gezet.

ebem

Contactgegevens Ebem

Telefoon

014-431031

Bereikbaarheid

Ma/vrij 09.00 – 12.00 en tussen 13.00 – 17.00 uur

Email

Tarieven vergelijken

Bekijk hier de beste aanbiedingen van deze leverancier. U kunt ook van alle energieleveranciers energie vergelijken. Klik op de knop hieronder en maak een vergelijking en begin met besparen op uw factuur.

Copyright © 2023 Energieleveranciers.be Naar boven