Prijs elektriciteit

prijs elektriciteitIn 2003 werd er door de Belgische overheid beslist om de energiemarkt open te trekken. Dat zorgde er voor dat energieleveranciers vanaf dat ogenblik zelf konden bepalen hoeveel ze precies in rekening brachten aan de klanten.

Dat is ook vandaag de dag nog steeds het geval en zal ook de komende jaren niet veranderen. Deze beslissing pakt in principe goed uit voor de consument, want op deze manier kan men door te vergelijken aanzienlijk veel geld besparen. De prijs elektriciteit mag dan mede worden bepaald door diverse vaste kosten die ook de energieleveranciers moeten betalen, toch is het door te vergelijken mogelijk om een behoorlijk geldbedrag te besparen!

Stijging van de elektriciteitsprijs

De prijs elektriciteit is onderhevig aan verschillende factoren. Eén van die factoren zijn de investeringen die moeten gebeuren aan het stroomnet. Onderzoek heeft aangetoond dat de komende jaren deze investeringen een nieuw hoogtepunt zullen bereiken en dat zal dan ook automatisch resulteren in een (aanzienlijke) stijging van de elektriciteitsprijs. Het zal voor gezinnen in de nabije toekomst dan ook nog meer dan vandaag absoluut noodzakelijk zijn om te besparen op het energieverbruik en de daarmee gepaard gaande kostprijs. Gelukkig is dit tegenwoordig op verschillende manieren mogelijk. De prijs elektriciteit vergelijken is bijvoorbeeld door de komst van het internet kinderspel geworden. Vroeger was je verplicht om bij iedere energieleverancier offertes op te vragen om deze uiteindelijk met elkaar te kunnen vergelijken. Tegenwoordig is dat niet langer nodig en kan je door middel van een objectieve vergelijking meteen zien welke energieleverancier je de beste prijs elektriciteit kan bieden.

Hoe besparen op elektriciteit?

Tegenwoordig krijgen tal van gezinnen reeds af te rekenen met een elektriciteitsfactuur die veel hoger ligt dan men zou willen, maar dat blijkt in de toekomst dus alleen nog maar erger te zullen worden. Net daarom is het belangrijk om vandaag al te kijken naar de interessantste energieleverancier op de markt. Besparen op elektriciteit is uiteraard in eerste instantie mogelijk door het verbruik te beperken, maar dat is niet alles. Verschillende toestellen in huis zoals een koelkast en een diepvries werken continue en verbruiken dan ook stelselmatig een bepaalde hoeveelheid elektriciteit. Om te kunnen besparen op deze toestellen is het dan ook van belang om te kunnen rekenen op een zo scherp mogelijke energieprijs en die kan alleen verkregen worden door te kiezen voor de juiste energieleverancier. Tegenwoordig zijn er op de Belgische markt enorm veel partijen terug te vinden die hun klanten kunnen voorzien van energie. Door de voorwaarden en vooral de tarieven bij deze verschillende energieleveranciers te vergelijken kan je een aanzienlijk bedrag besparen op je elektriciteit. Aarzel dan ook niet langer, voer snel de vergelijking uit en ontdek hoeveel ook jij kan besparen op je elektriciteit!

Aanbieder

Essent Luminus energieprijzen eni energie prijzen

Per maand*

€53,95

€44,06

€56,07

*De getoonde prijs is een berekening op basis van 3900 KWH verbruik per jaar, voor 4 personen in de postcode 2000

Zoekwoorden: > > > >

Comments are closed.