Groepsaankoop energie

  • Bespaar en verlaag uw energiefactuur
  • Laagste prijsgarantie
  • Goedkoper dan groepsaankopen
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
svg
Postcode
kWh Enkel dag
kWh Dag
kWh Nacht
kWh Excl Nacht
kWh m3 Gas
Meter type Selecteer uw type meter: enkel dag, dag & nacht, dag & exclusief nacht of dag & nacht & exclusief nachttarief.
Zonnepanelen? Heeft u zonnepanelen? Klik de knop voor een vergelijking incl. alle kosten voor teruglevering (prosumententarief).
Uw vermogen Geef hier het vermogen in van uw omvormer(s) in kW (bijv 5.5 kW). De kosten per jaar vindt u terug onder details bij Nettarieven -> Prosumententarief. kVA
Uw teruglevering Injectie is de kWh die u terugsteekt op het net, omdat u ze zelf niet direct kan verbruiken. Voor deze overtollige energie zal u een terugleververgoeding krijgen, het injectietarief.
Injectie Injectie dag kWh
Injectie nacht kWh

Groepsaankoop energie vooral nadelen. Wees alert.

Opgepast. Wees altijd alert met groepsaankopen. Ondanks dat deze populair zijn, kunt u voor vervelende verassingen komen te staan. De grootste valkuil is het moeten intekenen op vaste momenten in het jaar dat de veiling plaatsvind. Veel mensen worden onaangenaam verrast met een hoge eindafrekening van hun huidige leverancier. Dat komt omdat het contractjaar nog niet vol is gemaakt en zo het zomer- en winter verbruik over 12 maanden te balanceren tegenover de maandelijkse voorschotten.

Het idee lijkt aantrekkelijk. Een grote groep consumenten gaat samen op zoek naar de goedkoopste energieleverancier om zo te profiteren van een groepskorting, vaak gepromoot door de overheid en gemeentes. Maar is zo’n groepsaankoop energie ook daadwerkelijk goedkoper voor uw persoonlijke situatie? Lees hier meer over de voor- en nadelen.


Vergelijk uw groepsaankoop energie altijd op Energieleveranciers.be

Wanneer u een voorstel heeft ontvangen voor een groepsaankoop energie, is het slim dit voorstel te vergelijken met de prijzen in onze vergelijker. Een groepsaankoop energie hoeft namelijk niet per definitie goedkoper te zijn voor uw situatie. Een groot voordeel van vergelijken via Energieleveranciers.be is dat u álle energieleveranciers vergelijkt en ook uw eigen gegevens invult. Dankzij energie vergelijken weet u daarom precies wat de goedkoopste leverancier is die past bij uw behoeften. Dat is niet altijd het geval bij een groepsaankoop.

In Vlaanderen wisselen jaarlijks al meer dan 200.000 huishoudens van energieleverancier. Daarmee bespaart één huishouden gemiddeld €314,-

Wat is een groepsaankoop?

Bij een groepsaankoop voor energie gaat een groep consumenten samen op zoek naar de goedkoopste energieleverancier van dat moment. Dit wordt meestal provinciaal geregeld. U kunt zich online inschrijven voor zo’n groepsaankoop en met uw informatie en die van andere deelnemers, wordt er vervolgens door een organisatie gezocht naar interessante aanbiedingen. Meer weten? Lees alles over een groepsaankoop energie.

Voordelen en nadelen groepsaankoop

Voordelen groepsaankopen energie:

Groepsaankopen klinken ideaal. U schrijft u in bij een organisatie die zo’n aankoop organiseert, zij presenteren de goedkoopste energieleverancier en daar schrijft u zich bij in. De aantrekkelijkheid van de groepsaankoop voor energie wordt vooral bepaald door het collectief kunnen inkopen van energie. De groepsaankoop gaat uit van de gedachte dat door gezamenlijk inschrijven de energieleveranciers onder druk gezet kunnen worden om een grote korting te bewerkstelligen voor de consument. Dit concept is ook bekend als kostenbesparing door schaalvergroting. In sommige gevallen is de prijs voor een groepsaankoop goedkoper dan het bedrag dat u normaal gesproken voor uw energie betaalt bij een contract van diezelfde energieleverancier. Maar dit is zeker geen garantie. Vergelijk daarom altijd eerst u aanbod voordat u een keuze maakt.

Nadelen groepsaankopen energie:

  • Het grootste nadeel is het moeten intekenen op vaste datums in het jaar. Veel mensen krijgen daardoor een hoge eindafrekening van hun huidige leverancier!
  • Niet elke leverancier doet altijd mee aan een groepsaankoop, waardoor er geen eerlijke veiling plaatsvind. Een niet deelnemende leverancier kan dus goedkoper zijn;
  • Het bedrag dat een leverancier moet bepalen om mee te doen met een groepsaankoop, wordt doorberekend aan u als klant.

Waarop letten bij een groepsaankoop energie?

Als u besluit zich in te schrijven voor een groepsaankoop, zijn er bepaalde zaken waarmee u beter rekening kunt houden. Stel uzelf deze vragen voordat u ingaat op het voorstel dat u ontvangt:

  1. Hoe groot is uw huishouden?
  2. Zijn er extra verborgen kosten?
  3. Doen alle leveranciers wel mee?
  4. Zijn de voorwaarden helder?
  5. Kan het goedkoper?

Meer uitleg bij deze vragen leest u in ons blog. Daarin vertellen we u waarmee u rekening moet houden bij een groepsaankoop energie

Iedere dag een 'groepsaankoop' op Energieleveranciers

Sinds onze start in 2012 hebben we bij Levver al duizenden consumenten geholpen de goedkoopste energieleverancier te vinden in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Dankzij onze samenwerking met energieleveranciers bieden we u iedere maand weer de actuele prijzen van energie. Daarbij geniet iedere bezoeker van exclusieve kortingen die we met energieleveranciers hebben dankzij de vele bezoekers per dag.

Met duizenden bezoekers per dag vindt er op Energieleveranciers.be als het ware iedere dag een groepsaankoop plaats. Alleen gebeurt dit voor de consument achter de schermen.

Via onze geautomatiseerde systemen en contracten met de energieleveranciers maken we het bij Energieleveranciers.be mogelijk om met een klein team van niet meer dan 5 personen alle prijzen, aanbiedingen en exclusieve kortingen voor elektriciteit en gas aan te bieden. Op deze manier houden we de kosten laag en kan er snel geschakeld worden in iedere persoonlijke situatie.

Heeft u zich eerder ingeschreven voor een groepsaankoop energie en wilt u graag de uitslag vergelijken? Energieleveranciers.be vergelijkt uw groepsaankoop met alle energieaanbiedingen in Vlaanderen. Neem gerust contact met ons op.

Copyright © 2024 Energieleveranciers.be Naar boven